Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Το AIDS στην ΕΕ

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) στην Ευρώπη έως και 30% των οροθετικών δεν ξέρει πώς είναι μολυσμένος με τον HIV, αφού ο ιός δεν παρουσιάζει συμπτώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αυτοί οι ασθενείς να μεταδίδουν τον ιό με μεγαλύτερο ρυθμό από αυτούς που γνωρίζουν πως πάσχουν και να κινδυνεύουν ακόμα και με θάνατο αφού αργούν να ξεκινήσουν την θεραπεία τους.

Αυτοί οι ασθενείς δεν πάνε να εξεταστούν γιατί, έχουν εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας, φοβούνται ένα θετικό αποτέλεσμα και γιατί ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες που λίγο πολύ είναι στο περιθώριο.[1]

Είναι λοιπόν σημαντικό και για μας τους ίδιους και για τους υπολοίπους να πράττουμε υπεύθυνα και να εξεταζόμαστε σε τακτικά διαστήματα.

Ο πιο εύκολος κι ασφαλής τρόπος για να γίνει η εξέταση είναι στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων "Α. ΣΥΓΓΡΟΣ". Η εξέταση είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και για να γίνει δίνεται απλά ένα όνομα το όποιο ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ.

Πρώτα όμως θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού. Ραντεβού μπορείτε να κλείσετε στο 210-7249025 και το 210-7249026 από τις 08.00 εώς τις 13.00, από Δευτέρα εως Παρασκευή. Τα ραντεβού δεν αργούν και μπορεί να σας κλείσουν και την επομένη αν είστε τυχεροί.

Το νοσοκομείο βρίσκεται στην Ι. Δραγούμη 5, στην Αθήνα κι η πρόσβαση είναι εύκολη με το Μέτρο. Παίρνοντας την γραμμή 3 του Μετρό Αιγάλεω-αεροδρόμιο ("μπλε" γραμμή) οι πιο κοντινοί σταθμοί είναι ο "Ευαγγελισμός" και "Μέγαρο Μουσικής". Προσωπικά όσες φορές έχω πάει, έχω σταματήσει στον "Ευαγγελισμό" και μετά το πήρα ποδαράτο, δεν είναι μακρυά.


Φυσικά καλό θα ήταν πριν χρειαστεί να αρχίσουμε να τρέχουμε, να προσέχουμε. Γι' αυτό απαραίτητη είναι η χρήση προφυλακτικού που μηδενίζει τις πιθανότητες να κολλήσει κάποιος HIV

"Among participants who reported always using condoms, the summary estimate
of HIV/AIDS incidence from the twelve studies was 0.9 seroconversion per 100
person years"[2]

Απαραίτητη θεωρείται η ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ του. Αυτή δεν είναι δύσκολη αρκεί να ακολουθηθούν οι παρακάτω κανόνες.

1) Για κάθε ερωτική επαφή χρησιμοποιούμε διαφορετικό προφυλακτικό. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που προηγείται πρωκτική επαφή κι ακολουθεί κολπική.
2) Δεν χρησιμοποιούμε προφυλακτικά που έχουν λήξει ή διατηρούμε σε σημείο που μπορεί να τρίβονται ή να θερμαίνονται (πχ κωλότσεπη).
3) Η χρήση τους γίνεται όπως είναι φυσικό ΠΡΙΝ την ερωτική επαφή και ενώ το ΠΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΤΥΣΗ.
4) Πριν το βάλουμε όσοι δεν έχουμε κάνει περιτομή πρέπει να "κατεβάσουμε" την ακροβυστία.
5) Ύστερα το τοποθετούμε πάνω στο κεφάλι του πέους, πιέζουμε ελαφρώς την κορυφή του για να αφαιρέσουμε τυχόν αέρα που θα έχει παγιδευτεί και το "ξετυλίγουμε" προς τα κάτω
6) Όταν χρειάζεται να κάνουμε χρήση λιπαντικών κάνουμε χρήση λιπαντικών που έχουν σαν βάση το νερό. Σε διαφορετική περίπτωση το προφυλακτικό θα διαλυθεί.
7) Η χρήση δύο προφυλακτικών μαζί ΔΕΝ προσφέρει παραπάνω ασφάλεια. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ![3]



















[1] http://tinyurl.com/6k4ulru
[2] http://www.niaid.nih.gov/about/organization/dmid/documents/condomreport.pdf (σελ 14)
[3] http://www.nyu.edu/shc/promotion/condoms.dental.dams.html

2 σχόλια:

  1. Ωραίος. Πολύ χρήσιμο ποστ. Θέλω να ελπίζω ότι σε μερικά χρόνια ο μακαρίτης ο Στίλτς θα δικαιωθεί. Είχε πει ενώ προωθούσε το βιβλίο του, ότι αν γινόταν όσα έπρεπε να γίνουν, το AIDS θα ήταν κάτι σαν το διαβήτη και δεν θα είχαμε αριθμό θυμάτων πολλαπλάσιο του ολοκαυτώματος. Γιατί βλέπεις, στις αρχές των 80ς κυβερνούσε τις ΗΠΑ η Χριστιανική Δεξιά. Και αντί να ζητηθεί η βοήθεια γιατρών, βιολόγων και κοινωνιολόγων, αυτοί συμβουλευόταν... θεολόγους. Αλλά ευχαριστώ τον θεό για τον... Ντόκινς. Πέρυσι τέτοιο καιρό το ροτβάιλερ του Δαρβίνου δάγκωσε τον Πάπα πολύ άσχημα. Το αποτέλεσμα ήταν να βάλει μυαλό, να ξεχάσει το αλάθητο (καλά τώρα βέβαια οι θεολόγοι του θα παιδεύονται να τον δικαιολογήσουν) και να ευλογήσει το προφυλακτικό. Έτσι για πρώτη φορά παρατηρείτε μείωση των θυμάτων και των γεννήσεων στην Αφρική. Κι όλα αυτά, χάρη στην σημαντικότερη ομιλία του 21ου αιώνα μέχρι τώρα, που οι ιστορικοί του μέλλοντος θα εκτιμήσουν δεόντως. Αυτή εδώ λέω (γκρικ σαμπς) http://adf.ly/1MXPA . Σχετικά με το ξέσπασμα του AIDS, και την αντιεπιστημονική του αντιμετώπιση του όταν ξεκίνησε (που δεν διαφέρει με αυτή του Ελλαδιστάν σήμερα), τον Στιλτς και το βιβλίο του που έγινε και ταινία είχα γράψει με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του AIDS εδώ http://adf.ly/1AHBD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλορίζικο! :)

    Μόνο κάνε την περιοχή του ποστ λίιιγο πιο αδιαφανή (υπάρχει σχετική ρύθμιση), διότι το φόντο με τον πίνακα με την διπλή έλικα μου αποσπά την οροσοχή από το κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή