Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Dammit Jim i'm a doctor not a......*

Για όποιον δεν έχει καταλάβει ακόμα περί τίνος πρόκειται, ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!

Στο Star Trek έχουν κάποιες συσκευές που λέγονται tricorders και στην ουσία είναι συσκευές ανίχνευσης. Μία ειδική έκδοση αυτών είναι το medical tricorder που όπως φανερώνει το όνομά του είναι μία ιατρική συσκευή ανίχνευσης. Έτσι, οι γιατροί στο Star Trek απλά περνάνε πάνω κάτω τον ανιχνευτή αυτόν στον ασθενή τους και με τις ενδείξεις που λαμβάνουν κάνουν διάγνωση.

Επιστημονική φαντασία θα πείτε. Ναι θα συμφωνήσω. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ είναι επιστημονική φαντασία γιατί στο μέλλον θα γίνει επιστημονική πραγματικότητα. Βλέπετε ανακοινώθηκε διαγωνισμός 10 εκατομμυρίων δολλαρίων που θα δοθούν στον πρώτο που θα ανακαλύψει το medical tricorder στα αλήθεια! Ω, ΝΑΙ! You read that right. Θα δοθούν 10 εκατομμύρια στον πρώτο που θα ανακαλύψει το medical tricorder του Star Trek! (καλά μιλάμε δεν χορταίνω να το γράφω και να βάζω θαυμαστικά)

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του tricorder είναι πως είναι εύκολο στην χρήση του και δεν ταλαιπωρεί τον ασθενή, είτε σωματικά είτε ψυχικά. Μία μαγνητική για παράδειγμα (που ούτε σε ανοίγει, ούτε τίποτα τέτοιο) είναι μία δυσάρεστη εμπειρία ακόμα και κλειστοφοβικός να μην είσαι. Γι αυτούς, ούτε συζήτηση. Για να μην αναφερθώ τι σου κάνουν στην κολονοσκόπηση και στην γαστροσκόπηση. Και όπως γίνεται αντιληπτό ένας ευκολότερος, ταχύτερος και πιο αποδεκτός τρόπος διάγνωσης από τον ασθενή, θα οδηγήσει σε καλύτερες διαγνώσεις που θα γίνονται στην αρχή της νόσου, που για τις περισσότερες είναι σημαντικό, για καλύτερη αντιμετώπισή της ή ακόμα και θεραπεία αυτής.[1]

Άντε με το καλό να ανακαλύψουμε και τον warp core.

[1] http://www.nature.com/nm/journal/v17/n7/pdf/nm0711-754a.pdf
*http://memory-alpha.org/wiki/I'm_a_doctor,_not_a...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου